Stribog Uvek postoji debata da li igrati jako serije, mesati sa manjim fieldovima ili igrati samo manje.
Sve ima prednosti imane, manja varijacija dosta na mnajim fieldovima ali i manji roi.
sam si odgovorio sebi na pitanje, tj uvek je najbitnije da razumes sebe i sta zelis i prema tome da odlucis koliko agresivno ici sa rollom. tipicno ljudi ili idu previse pasivno i ne maksimiziju svoje dobitke ili suvise agresivno i onda mnogo cesce bustaju roll. treba naci zdrav miks i definitivno igrati kvalitetne big field turnire sa potencijalnim ogromnim roi-jem, nije sramota ni prodavati akcije. a ako ikoga zanima napredak u igri gotovo je neophodno da igra povremeno/cesto sa ozbiljnijim(boljim) igracima pa makar i zrtvovao neki kratkorocni roi ---> long term se to iskustvo isplati puno vise nego sto smo kratkorocno potencijalno izgubili (pritom ne mislim da treba igrati igre u kojima smo -ev). konkretno je winamax serija u sustini sjajna prilika za lower stakes igrace da zapravu dodju do nekog naboda ( max roi i dolazi iz najvecih fieldova ) , samo sto se mora uci svesno sa tim da ce okvirno barem 3/5 puta biti u minusu na kraju iste, ali tih puta kada se dobro izranuje onda je to i sjajna prilika za life-changing money u neku ruku. takozvano spajanje lepog i korisnog 🙂
Stribog Zasto sve ovo radim? Koliko ce mi grajnd pribliziti ostvarenje nekih vecih ciljeva i da li je vredno truda? Zasto se ne bih posvetio djacima i igrao samo kad se osecam najbolje?
Pregrst pitanja na koja nemam potpune odgovore.
iz ovoga sto ovde u blogu mi se cini da se dosta dobro snalazis. ovako neki challengi su prilicno dobri pogotovo ako tvoji igraci mogu napredovati iz toga, a verujem da delis sa njima detaljnije ruke i mentalne faze u kojima se nalazis. ti ovde u sustini postavljas zapravo pitanje svrhe, koje je vise filozofskog karaktera i unutrasnje pitanje za svakog coveka. sto mi se dopada, jer mi se cini da se u tvom pitanju ne vrti sve oko $$$
pisao si negde gore i o autopilotu, pa da kazem nesto sto ce biti korisno za sve koji procitaju, nadam se : nekad je potrebno samo prihvatiti da ne mozemo igrati A igru i imati samopouzdanja da je B dovoljno profitabilna. pod B mislim bas na autopilot, to je najvazniji deo igre za MTT jer su sesije duge i niko ne moze biti dugo u zoni/A igri, sigurno bar 80% ce biti B igra. znaci kljucno je da B igra bude dobra i da se C skrati koliko moze, a A neka dodje kada dodje, i ako dodje. A nekako se treba tempirati za deeprunove a oni ce se desiti na kraju sesije tj nakon 5-6 sati igre kada smo vec super umorni, pogotovo ako igramo iz evrope. isto je tipicna greska da ljudi igraju preduge sesije umesto da se tempiraju za maraton, tj za to da je igra u deepu najvaznija iz ev$ perspektive sa obzirom koje su icm vrednosti stekova u odnosu na bankroll, maltene bez obzira na to koje limite igramo ( posebno vazno nedeljom, jer su fieldovi veci a samim tim sesije duze a svakako najveci ev$ na kraju), a i maraton iz perspektive toga da se ne treba previse umarati i da je dugovecnost ( recimo mogucnost da grindamo u istom ritmu 4-5 dana u B igri ) mnogo bitnija nego da burnoutujemo u nedelju i ne mozemo se povratiti u normalan ritam do srede. ovo je i najveca mental game razlika izmedju potreba cash game i mtt regova, jer cash game regovi tipicno igraju manje stolova i mogu igrati krace sesije/praviti cesce pauze pa je samim tim puno bitnije da se maksimizuje A igra. a na mttu sa obaveznim 8h+ sedenjem i pauzama od 5 minuta i ogromnim pritiskom na mozak i veoma turbulentno emotivno iskustvo jednostavno nije moguce da se bude dugo u zoni.
tldr kljucna je stvar da budemo prisutni koliko mozemo i svesni svog emotivnog stanja, i da prihvatimo da nekada ne mozemo igrati kao sto znamo da mozemo, umesto da tiltujemo zbog toga i ulazimo u mentalne corsokake.
i za kraj, hteo sam samo da pohvalim blog i dam neki savet/komentar ali sam se zainteresovao za nesto drugo: zanima me neka informacija vise oko tvoje staking grupe, ne znam gde to mogu naci? mislim na konkretnu strukturu i kako je biti clan? a ne umem ni da posaljem pm. imam drugara kandidata koga trenutno ja stejkujem a kome ne mogu da posvetim nikakvo vreme a igra sad vec recimo 18 meseci mttove i potpuno je posvecen pokeru/radu na igri i to, low stakes naravno.
gl sa challengom i posebno gl sa pitanjem svrhe 🙂)