Stribog
haha i ja se ovaj mesec serija pitam da li je bilo pametnije da propustam nedeljne sesije. razlika u intezitetu i buyinovima je nenormalna za mene licno i sto sam stariji sve je teze podnosim. treba mi vise vremena za oporavak i za povratak u normalan rezim rada mozga, puno se teze zaspi itd, pa mi se cini da mi utice na narednih par dana igre previse negativno.
ne opterecuj se previse sa PKO ICM fazom jer je ICM model kao model sam po sebi neprecizan i netacan, pogotovo za faze van finala, i kada uzmemo u obzir da je i sam PSKO model baziran preko ICMa i jos nestabilniji i neverovatno zavisi od faktora tipa avg stack ili stekovi na drugom stolu, korisnost ucenja svega toga bude veoma upitna.
sto se postflop solvera tice kljucno je da probas da hvatas mehanike zasto solver radi xyz, i zasto je to suprotno od vanila turnira, tj da vec na svoj baseline znanja koje imas nadogradis taj pko twist tj kako se stvari menjaju u psko, i pre svega zbog cega!
ali uvek te ICM rezultate uzimaj sa blagom zadrskom jer je model izuzetno nestabilan i osetljiv na jako male promene u ekvilibrijumu, gde solver nekada radi odredjene blocker playeve koji su u realnim okolnostima veliki -EV. tesko je generalizovati ovu temu ali cini mi se (ne samo meni!) i da je taj ICM model sa 33 50 75% fielda left dosta dosta neprecizan i da ce se to u narednim godinama ispostaviti kao veliko tracenje vremena. ne bih previse vremena ucenja bazirao na tome tj, mislim da uvek ima fundamentalno vaznijih spotova za ucenje nego praviti razlike izmedju 75% field i 90% , doprinos na winrate te razlike deluje izuzetno mizerno, u poredjenju sa ponovnim ucenjem BTN vs BB ili 3betovanih potova koji se cesto dogadjaju, samo u cEV.
da se razumemo, treba raditi na ICMu ali ne treba biti previse ogranicen i opterecen tim modelom i rigidnoscu solvera. pogeldaj tritone i vidi kako igraju super highrolleri i par crewova zaista ima neverovatne devijacije u odnosu na ICM model, a ironicno je da su to igraci smatrani za najbolje u prethodnih 10 godina. probas da shvatis zasto to imaju, i kada da se future game vrednuje vise od ICMa. to ti je kljuc i za psko turnire. kada je spot close, probas da preko eksternih faktora i future game implikacija odredis da li je vredno ''kocke'' ili nije, cak to nekada bude bitnije nego da li je spot blagi -ev ili +ev