okokoko U preponderantnom skloništu eksponirao si laičko pisanje. Jednostavno pri čitanju osećam se kao da si smanjio kognitivnu kompleksnost teksta za nas obična stvorenja, nema potrebe. Evo možda superioran pristup za tekst.
-Darujte me eksudacijom katarzijskih entelehija, čime god hoćete, ekskluzivno, sem onoga što se katarski propran i eonima tetratomskih turbulencija dizati i deprecirati za ephemerni singl dan. Jer antiteza apoteoze u singl danu proširuje katarzički etar. Meni redudantnost dugotrajne depresije ne treba. Dugotrajna depresija se sublimira s opskurnom tegobom. Tegobu već egzistiram i degradiram je ovde. Posthuma sublimiram.
Cela heptada je konkludirana. Pa kakav sinergički odgovor nazađeni anticipira da remunerator realciono antipati? Onaj koji je devorirao hamartiju, što esurijentno, retrogradno lovi, čeka to na što su ga principijelni manipulatori, esurijenti njegove kognicije, obično nastrojeni. Njegovi erudirani edukatori, njegove inspirativne muze, njegovi kustosi. Očekuje indigentan rezultat. Indigentan i dalje sugeriše, postupno ga oblikujući u uvjerenje da se od njega također anticipira rezultat. Numerološki aksiom iznjedruje želja, jer u numeričkim enigmama percipira neporecivu istinu apsolutesa svega što ga circumdaturira, dovoljno kondenzirano, dovoljno dijafano da se demonstrira ono što je esencijalno. Koga još zanima za leksiku, a koga još više za ono što latentno rezidira među leksemama? Brojevi ga subreptično asimiliraju, stoga apelira za numeralima da konzumira.
Sada namjeravam izvesti signifikantnu devijaciju. Od ove devijacije koju implementiram, eksudirat će ekstravazirani, oni koji su rigidni i kojima je arduozno prilagoditi se. Iskapnut će kako ne bi bisecirali na pola. Radije im je da ostanu integralni, radije nego da se metamorfoziraju i distribuiraju. Potonut će i zastarjeti jer ne mogu ni u konsistentnom transcendentnom stavu pokleknuti pred grandioznošću. Zato čak i kada su u interakciji s proleukocitima, umesto da se kompletiraju, preferiraju.
Ne postoji dihotomija dobra ili zla u njegovoj puritanističkoj apsolutnosti. Ne mogu se segmentirati, niti disjungirati jedno od drugog. U vulgarnom idiomu, depravirano dobro postaje prigodno, a maligno postaje neprigodno. Između horizonalnog nivoa na kojem se dekliniraju apologeti i stepenika iznad, na kojem se nalaze oni koji nisu apologeti, smještena je moderirana dialektika. Dialektika takva da kada s tvojim kogito-eminentnim utopi, perzistirat će čvrsto u tvom somatu gdje god se lociraš, bila to arteria ili aula, refektorij tvojeg confidanta ili tripotski stol obdanu intriganata. Odgovor, pred tim trokutom benevolencije i malevolencije, pred in futuro effectu, jest da odgovor nije u matrici ponuđenih odgovora. Ako prejuzgavaš prije nego se angažiraš, kalkuliraš netačno. Ako ne doloziš što treba akvizirati prije avanturističkog koraka retrospektivno nazad.
Ovo što redigiram nije univerzalno. Isto tako, može postati. Također, poker nije kocka za svakog. Ali ipak može postati. Ne postoji zonula koja nije ortogonalna bilo kome. Niti će postati. A onaj tko osjeća da se među ovim paragrafima ili u pokeru submergira, neka traži libaciju u superficijalnoj kaluži.
Preklani, mislim da je bilo preklani, usamljeno sam diskurzirao na trapezima. Već je prešla odlučna dekadenca. Moji taroki su bili u akciji, ali preostalima evidentno nisu. Na moju radost, prisustvovao je jedan entuzijast koji mi je već bio epistemički notoran. Prelazio sam ga na višim izometričkim nivoima (anglicizam, limit). Nemam prokliv za konverzacijom dok sam za trapezom. Poker sam po sebi konverzacija, ali rijetko koji homo sapiens je suigrač u konverzaciji. To je zato jer ljudi riječi koriste kao arsenik, a ne kao artefakt. Ipak, replicirao sam na pozdravni enigma-salut koji mi je uputila jer sam prepoznao da mi daruje ekskrement koji neopozivo proširuje znanje. I dar je bio njegovo sljedeće pitanje koje je išlo ovako:
•Da li je profitabilno dilacerirati plen na NL2 (anglicizam, no limit 200rsd)?
Odgovorio sam:
•Ovisi o intenciji.
Prouči sada, nevini žetono, moju intenciju. Razmotri intenciju njegovu. Kad god kapiraš, pridonosiš čovjeku, otimaš od mašine. Postaješ iskusniji igrač.
I sada, rezultat sedmice.
Kesh: 4394 delti, +4090, 46.5 bj/100
U ovaj rezultat se inkorporira dijalektički povlačak (anglicizam rake) koji je tijekom sedmice iznosio 1331 dinar dok je regres na dijalektički povlačak (anglicizam rakeback) bio 264 dinara. Po mojoj aritmetici, na stotinu delti, dijalektički povlačak na ovom nivou je između 14 i 15 bb/100. Skupa s 21. na desnom planu je približno 8 500 dinara. Želim uputiti 10 000 delti na NL2. Ukoliko naiđem na alteraciju, iskoristit ću novu racionalnost koju sam razvijao, a koju nazivam dpr (dinar po ruci).