Mesecima citam komentare na ovom thread-u. Na Maxbetu igram od pre neki dan. Procesljao sam mikro, srednje i male limite. Odigrao sam, cini mi se, i neki free roll. Pokusavam da povezem ono sto sam citao mesecima, sa onim sto sam iskusio, opipavajuci plicak, pre nego sto se na sire more otisnem u ovoj tankoj prici.
Pre nego sto pocnem, hteo bih da se osvrnem na osnove i miskoncepcije tih osnova, kada je u pitanju misao o tome ko je nit, ko je tight, ko je loose, Bitno je to, da bi se oni koji se ovde ukljucuju u rasprave, prvo sa sobom raspravili.
Nit nije stil igre. Nit je karakter. Nit nije nuzno onaj koji sa dobro odabranim kartama ulazi u ruku vec je nit najcesce onaj koji sa najjacom rukom odnosi pot. On igra od street-a do street-a i vodi se pravilom najjace ruke. Ono mu dize ulog, ono mu baca karte. Ako je ima tu je, ako je nema nije. Znaci nit ulazi u ruku i sa 72 ali je na turn-u jos uvek u ruci ako je na flop-u bilo 77, 22 ili 72.
Bitno je jako da se ovo razume. Jer prema onome sto sam video, najveci obruc oko karaktera sa kojima sam se susretao na Maxbet-ovom pool-u u proteklim danima, jeste ovaj karakter. Razumuljivo, tesko je igrati protiv ovakvog karaktera kada je limit na kome se igra mali, kada se igra vise stolova, kada je broj ruku koji se odigra mali jer sve ove specifikacije dugorocno doprinose tome da je u onoga koji je suprostavljen u igri protiv ovog karaktera stalno na ispitu tehnika, strpljenje i emocija.
Da bi se karakter nit-a pobedio, na pocetku ovog milenijuma doslo se do formule koje se moze sazeti u ono sto se danas podrazumeva pod tight igracem. Nasuprot onome, sto vecina koja povlaci paralelu izmedju nit-a i tight-a misli, najbitnija razlika izmedju nit-a i tight-a je u tome sto je tight igrac igrac konteksta. Primer - unutra imao ovoliko, ako uradim ovo sa ovim protiv onoga protiv cega sam verovatnoca je da ce se dogoditi ovo, pa ako je ovo sto ce se dogoditi korisno za mene, to cu uraditi.
Znaci nit je ovisan o karti a tight je ovisan o kontekstu.
Na suprotnoj strani ovoga sprektra je ono sto se zove loose igracem. A to je onaj koji ne haje za ostalo sto se desava jer je labavo vezan ja jednu stvar koja mu je na pameti. Ta stvar moze biti odredjeni igrac, odredjena ruka, odredjena ideja i tako dalje.
Karakter nit-a ne pobeduje nit. Oni se medjusobno iskljucuju. Zato je ovakav karakter najpogubniji za svakoga sem za onoga koji igru drzi otvorenom 24 casa, 365 dana u godini.
Razumljivo, sredina u kojoj se nalazimo mala je, pa je tako i znanje koje posedujemo malo, ne nuzno pojedinacno, koliko kolektivno. Igrajuci na Maxbet-u zadnjih par dana video sam pregrst nit karaktera. Tek u trenutcima i naletima pojavi se tu i tamo igrac context-a ali se i on ubrzo vrati u svoj dominantni karakter. Cesce od ovoga iskoka iz nit u tight se desava iskok iz nit u loose.
Sto se tice RNG-a - jos nisam dovoljno pouzdan u sopstveni sud da bih doneo odluku. Treba mi jos vremena. Retkost je sastavni deo stvarnosti. Ako je retkost ucestala, onda se vise ne sme zvati retkoscu.
Toliko za sada. Pojedinacno, savet bih mogao da dam. Svima, tesko. Izmedju redova napisanih, je promisao za onoga koji je moze uvideti a ima dilemu kako da pristupi ovom pool-u.