Pozdrav svima, post ce verovatno biti predugacak, nadam se da ce neko procitati i mozda biti koristan za neku dalju diskusiju.
Pošto sam ja taj igrač koji je 2x za redom bio prvi u prethodna dva dana, osetio sam se prozvano [Login to see the link] : )
Ukratko da se predstavim, igram holdem skoro 20 godina za novac, preferiram turnire live i private cash igre. Live turnire sam igrao u rasponu od 1eura do 1000eura+ (i live i online) i pored toga, uopste ne mogu da kazem za sebe da sam regularac live, a tako ni online. Iako ne postoji online platforma na kojoj nisam igrao, od Full tilt-a preko GG, WinaMax, iPoker mreze, 888, naravno JokerStars 🙂 -primarno dok nije banovan na teritoriji Srbije.
Jako dugo sam imao srecu da igram laganeze privatne cash igre bez rejka, te sam zapostavio sve druge formate.
U Grand kazinu me dosta njih zna iz vidjenja sa vikend turnira i nekadasnjeg Danube. Inace primarno sam za live cash, sto je po meni i najkompleksnija igra, koncept je totalno drugaciji. Mislim da je tu potreban mnogo veci skup znanja pre svega psiholoskih, matematickih, tezek bankroll menadzmenta i sve to zajedno ukomponovano u jedan paket... za razliku od multi tableovanja 20 cash stolova NL10, sto se svodi na klasican robotski posao. Nije mi namera da omalovazim online pro playere, naprotiv mnogo postujem istrajnost u svim tim swingovima, i jedan konstantan pristup igre i kontinuirane edukacije do maksimalne eksplotacije fisheva i losijih 🙂, gde kompletna igra gubi smisao "kocke" vec zapravo postaje full time job.
Naravno, statistika mnogo manje dolazi do izrazaja kad odigrate godisnje 30 turnira, za total buy in od 10hiljada eura, pa vam ocekivani ROI bude u rasponu od -100% do +10000%, za mene licno kao dugogodisnjeg kockara je to mnogo zanimljivija opcija nego konstanta grind i poker kao posao, svako bira svoju soljicu caja.
Zato [Login to see the link], mislim da nije realno da uzimas all in EV sa 7,8 tvojih turnira ukupno, sa platforme ovakve vrste, sa festivala ovakve vrste.
Cak iako stavimo sve tehnicke razloge na stranu, jedan od bitnijih razloga je taj, sto ovde trenutno igra i dosta potpunih rekreativaca koji nisu imali dovoljno dodira sa bilo kojom vrstom ozbiljnije MTT i SNG igre, kako live tako i oniline, nego su jednostavno videli MaxBet promociju, koja zvuci veoma interesantno.
Takvim novopridoslim igracima je sasvim logicno da u middle fazi turnira vuku na A10o, preflop ALL in sa stekom od 35BB sa UTG pozicije, zato sto im je tako doslo. Samim tim totalno je bizarno da uopste izvlacis ALL IN EV na primeru od 15 festivalskih MaxBet turnira, i da se time uopste bavis. Tema iznad o cash igri na MaxBetu je malo drugacija i moze da se razmatra, ali opet se svodi na skupstinsku raspravu. Licno sam neutralan po pitanju bilo koje poker platforme.
Mozemo da ulazimo u razne neke diskusije tipa "da li provajderi bacaju action hands, da bi skratili trajanje SNG-a, time povecali obrt turnira i uvecali cifru samog rejka, ili povecali rejkove sa action hands na cash stolovima". Ko ce ga znati?
Jednostavno je, odgovara ti, igras... ne odgovara ti? Batalis ili trazis bolje i boris se.
Za kraj.
Primeri sa maxbetovog softvera, pre pet dan ispadam kao apsolutni cip lider (vise od 100% veci stek od drugog na listi) na preostalih 13,14 igraca, maltene pet vezanih preflop ALL IN ruka, sa istim igracom koji je bio lowest stack sa 5BB.
Otprilike:
AQs vs J3s... trojke par nosi.
AKs vs AQo, par dama nosi.
99 vs KJo, par zandara nosi.
KK vs T6o(preflop all in sa middle pozicije, 40 plus blajndova- nikakve logike)-kenta me nosi, do tog trenutka sam bio relativno smiren 🙂. Iako je ovo prejeftino zezanje od 20e, normalno je da covek poludi.
Petu ruku sam vec bzvz povukao ALL IN preflopa sa preostalih 5,6 blajndova, isti igrac me placa i opet nosi sa nesto slabijim kartama.
Bilo je tipa T9o vs 56s, izlazi flsuh.
Sa druge strane, moje dve odlucujuce u HeadsUpovima:
All In preflopa. Triling na turnu, coveku gasi rucni top par.
TT vs QQ, all in preflop. T-turn set i covek nazalost a na moju srecu pusi tezak bad beat.
Sta reci na sve to? Pa nista, potpunim ludilima sam svedocio konstatno kako na JokerStarsu prevenstveno tako i u live cash igrama.
U live cash igrama nosio sam str8 flush na poker, nosio sam Royal na poker, nosio sam i nosili su me poker na poker, poker na full bezbroj puta i jos milijardu banalnih ruka gde neko ima 2,3 ili cak samo 1out. Uvek se radilo o solidno ozbiljnom novcu...
Posle svega, to je na kraju dana karta, rava ko rava, digitalna ili ona prava. Nekad te postuje, nekad te sjebe, na duze staze peonta je da je kontrolises na razne nacine, to je onda znanje i onda si pobednik.
Uzdravlje i sa srecom svima.