Moje misljenje o kriptu se menja kako vreme prolazi.
Cela prica i zamisao je full, ali prakticno ne pije vodu. Elem prvu transakciju sam uradio preko skrilla mozda pre dve godine, da bih uplatio pare na neku poker sobu. Ta transakcija nije bila moguca i u prepisci sa njima sam izgubio zivce jer je to bilo u periodu kad su nam branili uplate. Naravno moja logika je ako imam kripto transakcije ne mogu da se prate.
Zatim ono sto je glupo, valute nisu fiksne, skines na novcanik i menja im se vrednost kako se menja na berzi. Ajde realno nije ni vrednost dolara stabilna i ista svaki dan, al opet. Ja sam skinuo pocetkom godine nekih 500 dolara na wallet u bitcoinu. Dok sam se snasao da promenim u menjacnici i zavrsio registraciju pala je vrednost nesto i za fee su mi uzeli nekoliko posto i ja sam podigao na kraju preko 10000 dinara manje.
Da se desilo da sam podigao 10000 dinara vise bilo bi dobro 😁 Ali nisam ja te srece
Ono sto najvise nervira u celoj prici menjaju se zakoni. I to ne samo u nasoj zemlji. Bitcoin recimo umesto da je nezavisna valuta, zavisi od americkih banki. Takodje ne znam da li ste upoznati sa oporezivanjem u nasoj zemlji.
Posledicno kripto valute padaju. Na osnovu svega meni cela prica smrdi na piramidalnu semu i osim u slucaju da nesto bas ne moram izbegavao bih crypto. Moja neka prognoza je da ce sve otici ravno na 0(one day). Osim ako se neke stvari bitnije ne promene