Pozdrav drugari,
Ovo je velika PREVARA od softvera. Obrazloženje za CASH games:
Već peti-šesti put dižem sa 0 na 50k. To uradim na 10/20, 15/30, 25/50. Treba mi više vremena da to uradim nego da ove pare zaradim na drugi način, ali ajde, rekoh sam sebi da pokažem da je prevara. I imam iskustva i sa drugim poker sajtovima, matematički faks sam završio, i znam verovatnoću formalno, i preko teorije skupova.
I onda kreće cirkus.
Cirkus kad se uđe na 50/100+. I sada ne pričamo o tome da se loše odigra pa se izgubi, pa se sad žalim.
Ne, podelimo sad na par situacija:
- Ide se all-in, na bilo koji način, ili preflop, ili na flop, ili na turn. Tehnički nakon toga možemo videti karte naravno svoje, ali i drugog igrača, i naš equity na bilo kojoj od ovih pozicija nam je poznat približno, ili skroz (u zavisnosti od znanja), a lako možemo i neki alat iskoristiti. Ono što mogu da tvrdim je da u većim potovima na ovim ulozima, i uzorku od jedno 30ak ruku gde sam ja favorit (60%+), dobijam ukupno 3-4 puta, i to protiv isključivo ne-regularnih igrača, iz tamo nekog sela nepoznatih imena (i žao mi je tih ljudi, koji su ovde opljačkani, mada ne znaju igrati svejedno) koji su na sto ušli sa uglavnom <50BB. Tada, i samo tada, igra daje da se takvi pokupe. Ovde vidimo veliku devijaciju od EV.
- Isto all-in na nekom koraku kao u prethodnom slučaju, samo što sam napravio lošu procenu, i ovoga puta nisam favorit, već imam 8%-45%. U ovom slučaju na uzorku od 10ak ruku, dobijam 0 puta (potovi veličine 8k-40k). Dakle drugi mogu mene da run-outuju, ali ja nikad druge? Opet ponavljam, ovo je samo za veće potove i stakes.
- Imamo situaciju multiway pot-a, sa straight i/ili flush drawovima. Call-amo pasivno sa npr. UTG ili button, jer dobijamo dobar pot-odds. Sad, GTO solver bi raisovao počesto, ali nema mnogo svrhe kad je već nameštena igra. Ovde je uzorak isto 10ak ruku sa potovima 10k+. Ni u jednom slučaju nismo sačekali naš draw (2 puta sam mislim drawovao i straight i flush). Nekad smo čekali do turna, nekad do rivera.
- Imamo situaciju konstantnog raisovanja i provociranja od "jakih igrača". Ovde ne pogadjamo flop u 3/10. Znate na šta mislim. Čak ne pogadjamo ni neki draw, za semi-bluff. Uzorak 30ak ruku 3-bet pota.
- Situacija gde radimo semi-bluff, jureći straight ili trojku npr. Nikad ne izlazi 🙂). Sem protiv ljudi iz sela i ne-regulara. Onda gazi 20 ruku zaredom. Ako foldamo 34 na A39 flopu, onda izlazi 3 ili 4, ili 2,5, al samo kad foldamo 🙂. Dajem banalan primer, ali opet znate na šta mislim.
Da li sam snimio video zapis ovih ruku? Nisam, nažalost, a i da jesam, rekli biste da nisam snimio one koji ne spadaju u ove grupe. Razlog je što me je mrzelo da snimam. Da li hoćete da verujete? Na vama je.
Ono što je činjenica je da se može uočiti mnogo slabih igrača na 15/30, 25/50, pa i 50/100, 75/150.
Mislim da je strategija softvera radjenje A->B, B->A, A->B, B->A. U prevodu motaj levo-desno dok rejk ne pojede sve. To, plus favorizovanje svojih igrača (verovatno imaju par njih koji čekaju na 100/200 u slučaju krize).
Jer, u suprotnom dobri igrači bi pojeli loše mnogo brzo (a njih je 95%), onda bi otišli loši igrači, i onda ne bi imao ko da igra, dobri sa dobrima ne bi dobili dovoljan % pobede, pa bi i oni napustili na kraju i ostalo bi 0 igrača. I onda bi rejk bio 0, i MaxBet ne bi zaradjivao 🙂. Šta drugo i očekivati od ovog sela od Srbije. Nismo ni u čemu dobri, pa ni u pokeru.
Što se mene tiče, nadam se da bataljujem u skorije vreme, ako ne i odmah u potpunosti ovu sobu. Ukupno sam izgubio 1000 din ulaza, i to je okej. Mogu i da podignem sad 20k što je ostalo, pa čak u plusu, pazi.
Ovom prilikom bih pozdravio i par dobrih igrača poput Strahor13, PokerOld i simobg.
Voleo bih da čujem i vaše mišljenje.
To MaxBet: Ako neko hoće da mi vrati EV para koje sam trebao da dobijem, vraćam se da punim rejk. <3
-- ndz