Pozdrav ljudi evo da se i ja upišem na ovom forumu na ovoj temi i iznesem svoja mišljanja u vezi raznih stvari.
Najpre da napišem o sebi da on line poker igram sigurno 18 godina, da ipreko 10 godina sigurno igram zarad zarade i ako mi je to sekundarni posao i da u svom životu imam sigurno preko 10 miliona ruku. Dakle smatram da imam dovoljno iskustva da pišem o nekim stvarima. Uglavnom igram limite oko nl 50, volim fiše fast, blic ili ti brzi poker, terao sam i do nl 200 ne više. Prifitabilan sam igrač, na ogromnom uzorku ruku.
E sada posle nekog predstavljanja da se dotaknem par tema. Dakle Bet max poker sam instalirao možda još pre godinu dana, pokušao sam tada da ga igram ali bilo je ne igrivo, pre svega zbog samog lobija. Više puta sam se vraćao na po dan, dva utisak je bio isti i nije mi držao interesovanje. Pošto u kući gde inače igram imam opako jak downer od skoro 300 K ruku, sredinom februara sam ponovo otvorio max bet i video da to ipak sada malo bolje šljaka, da je softwer na izgled malo unapređen. Ipak daleko je to od ozbiljnog . Stvari koje smetaju mnogo meni a verujem i drugim igračima su:
- Ne postoji dugme za raise, već klizač koji dok nabodem na pravu cifru ode vreme.
- Uključen mi je automatic na tablama na kojima ide akcija. Za razliku od drugih poker soba, bet max ne čeka da se akcija na tabli završi i da prebaci na sledeću, već prebacuje na sledeću tablu i ako niste odigrali potez na prethodnoj...Užasno loša opacija, pogotovo kod preklopljenih tabli.
- Suviše mi je sitno i ako mi je komp vezan na tv, da table budu prosute sve odjednom. Sa druge strane kada su preklopljene javlja se problem iskakanja tabli i lako dođe do miss klika. zato napravim table na neku srednju veličinu i postavim ih 5 komada. E sada problem je kada izađem u glavni lobby i kada se vratim, table nisu zadržale ni pozociju ni veličinu, već moram od početka da ih oblikujem.
4 Zašto 150 BB-a. Koja poker kuća još ima to da je ulaz 150BB-a? Ok može se ući naravno i sa 100 ali kada se dokupljujem, maksimum dugme me vuče na 150 bb-a. Zašto ne pstoji dugme koje vuče do 100 bb-a dopune?
- Deljenja su pre spora, ne verujem da se po satu odigra više od 40-50 ruku.
- RB je bezobrazno mali, period isplate suviše dugačak.
Evo kako za sada prolazim na max betu. Prvih 15 tak dana bilo je jako dobro, nestvarno sa ludim win rateom od oko 40-50bba/100 ruku. Nije tu bilo nekog posebnog up swinga, jednostavno igrači su mnogo loši pogotovo na ispod nl 50. ali ovaj mesec je skroz drugačiji. Tu su stvarno bolesne sesije, stvarno bolesne ruke u nizovima odnose stejkove itd. I pored toga je win rate za sve vreme igranja na oko 10 bb/100 ruku što je naravno odlično ali ne za ovu konkurenciju. Takođe ruke su spore, tako da ovde čovek odigra recimo 50 k ruku mesečno je misaona imenica. U poređenju sa fastom gde se na 5 fast tabli igra i do 900 ruku na sat a kuća u kojoj ja igram ima 70-100 posto rb-a, tu max bet gubi trku.
Što se tiče "čudnih" ruku ima ih svuda. Pomenuo sam da kuća u kojoj igram me drži skoro 300 k suku u lepom downeru. To nije doživeo igrač koji nema 10 miliona ruku odigranih. Dakle ako je to moguće u eminentnoj kući zašto ne bi moglo i na max betu. E samo se javlja problem sporih ruku i gaženja downera. Ovde ako uhvati downer 20 K ruku, što je redovna pojava, trajaće downer 6 meseci 🙂...
Ipak neke ruke jesu zaista mnogo čudne, kao i igrači kao i sesije. Vidim da su ljudi opisivali svakakve ruke, svima se to dešava ali neke stvari ipak nisu objašnjive. Ja neću mnogo da davim ali evo 2 suluda primera. Ne pričam o kulerima i set upovima kojih je nstvarno mnogo ovde a to bude posledica i suviše mokrih bordova tipa 8 T J dva srca ali kao i i većina novih poker softwera tipa PPP, ni ovde nisam ništa bolje očekivao. Ipak ajde da vidimo ove ruke.
- Ruka 1. 4 limpa do mene ja sb pre dižem recimo 5 puta, nla 50 je u pitanju sa AJ kocka...svi zovu. Flop je xxx dve kocke...Ja iz sb samo čekiram, dva čeka lik puca all in do nekih 6000 svi fold ja call...Lik otvara A4, nema ni jednog para dole, nema čekanje boje, kente ništa od ništa. Blef all in 120 bb-a u 4 igrača? 2 outa pošto je 4 kocka moja ruka i naravno river 4. Odigravanje ovog igrača nije normalno i ne dešava se nigde po bilo kojim svetskim mrežama. Bot za kuću ili softwer koji podržava dogove?
- Ja u ruci AA 3 betovao nas je 4 tvoro...flop 3 pika..... x6x.....čekiram lik puca all in oko 80 bba ja call. Lik otvara A6, bez i jednog pika, river naravno 6.
- I evo još samo jedne situacije. Lik otvara ja 3 bet sa AQ iz SB-a lik kol. Draganče iz Leskovca. Flop AQ8...ja jak c bet lik all in opet dobranih 100 bba ja cal. Lik otvara tipa 7 T. turn i river su narabno 9J. Mislim ko odigrava ovakve ruke??!! Ono što je se dešava do kraja te sesije vs Dragančeta iz leskovca je da ja još tri puta gubim 2 para ili set od bubrega. all in odigran ili na flopu ili na turnu.
Dakle ja ovde ne pišem o tome da mi je zadnjih 10 seta izgubiolo od pokera, jačeg seta, boje...Da mi je poslednjih 6 second nuts boja izgubiko od nuts boje...ajde to se svuda dešava mada ne u ovolikoj meri. Ja pišem o ČUDNIM odigravanjima igrača. Tog Dragančeta narednih dana nisam video za stolovima.
Jednostavno te neke ruke ostavljaju veliku sumnju u ovaj softwer. Voleo bih da proradi kako valja HH pa da se provuče kroz trucker. Verujem da bih za jos 20 bb/100 bio under EV. Ja mislim da ima botova koji nose novac jer ne sreću se svaki dan igrači koji vuku stejk u 4 igrača sa totalnim airom...Na Max betu se to redovno dešava različitim nikovima...
Inače što se igrača tiče na ispod nl 50 stvarno ima mnogo rekreativaca. Na preko nl 100 su uglavnom regovi. Dođe neki rekreativo sa 30 - 40 bba i ako potraje pola sata, rejk pojede to. Regovi, čast izuzecima kojih je malo su nitovi do koske. Ne kontam šta 5 nita rade na nl 150 jedan protiv drugog ali neka svako ima svoju igru.
Mreža već ima svoju istoriju ali se čini ne razvija po pitanju broja igrača. Oni najozbiljniji regovi neće doći ovo da igraju, Bez njih nema ni razvoja mreže, većeg broja stolova itd...
Kompletan utisak loš:
- Loš softwer, nema raise dugme, nema dugme za 100 bba, spor, suviše wet bordova, suviše set upova, ne zadržava oblik i veličinu table itd itd...mnogo toga fali.
- RB smešno mali.
- Veliki broj "čudnih" igrača koji donose čudne odluke za all in i obavezno kupuju 2 outa...
- Prilikom otvaranja stolova dolaze igrači od po 20 bba, koji se često dovoljno dugo zadrže da rejk pojede tih 20 bba...Da li su to botovi kuće?
Za mene za sada samo rekreativna varijanta, dok mi ide neka utakmica na koju sam se kladio i to. Inače ozbiljan unos novca od recimo 50-100 buy ina za igru na nl 100 plus, za sada ne vredi...To je moje mišljenje...Pozdrav.