NemanjaDjordjevic kakvih sranja procitah...
Izvini, kakva nacionalna osnova? Ne razumem sta je pisac hteo reci. Svi na sajtu su iz Srbije (mozda 1-2 Crnogorca), tako da ti ta optuzba ne pije vodu.
Vredjam? Onaj ko igra kao debil, ko koluje all in 100BB sa 76 jeste debil i stojim iza te tvrdnje. Apsolutni debil je svako ko koluje neciji all in sa bilo koje dve karte. I to cu u oci da kazem svakome ko tako igra.
Da bi se ljudi zalili na ono na sta se ja zalim, preduslov je da su ikada pre igrali poke i da znaju matematicku verovatnocu.
Imas igraca Amiga koji je recimo sinoc bio drugi na turniru od 40e buy in, a to je decko koji koluje all inove dravom. I to ne jednom, nego 100 puta na moje oci. Mozda je tebi to ok igra, meni nije, a nije ni po matematici, ali on nekako uvek prodje te ruke i sasvim je normalno da sumnjam u regularnost. Lik ima 8 auta i uvek mu izadje. Kako to? Kako meni izadje jednom u 20 puta?
Ono sto nisam pisao io cemu nisam pricao jesr nisam bio siguran jeste postojanja njihovih igraca, da ne kazem botova.
Upravo je 5 takvih igraca bilo juce na finalnom stolu. Najjaci turnir od kada postoji max, najvise igraca i od prvih 9, 5 je tih koji limpuju sa UTG. pa koluju rejs od 5-10BB sa bilo koje dve karte. Mozda ja ne znam da igram, ali sam siguran da ne zna da igra taj ko ne zna pozicije (inace ne bi limpovao sa UTG), ko ne zna range (inace ne bi igrali karte koje igraju).
Mozda da odes da malo pogledas igru, pa da onda komentarises.
Ja smem da stavim glavu na panj da je softver namesten u svrhu da vise igraca bude zavadjeno u potu. U zivot smem da se kladim. Nemam oko toga vise sumnju.
Od toga da sam na finalnom stolu na 2 od 3 turnira, do toga da ne mogu da docekam prvu pauzu... Sta., zaboravio sam preko noci kako se igra? Odjedared keceve ne mogu da prodjem i ne secam se kada sam zadnji put pobedio sa rucnim kecevima. A od kakvih karata gubim? T8. J9.. 67. 68... To je normalno?
Limiti koje poominjes su irelevantni, jer je isto igrao 1/2 ili 100/200.
Buy the way, jednom sam gledao kes sto sa tako nekim velikim ulogom, i to je bilo sve sem poker. Ocigledno su neki rulet momci usli da se zajebavaju, jer se poker sa tolikim ulozima onako ne igra.
Ocigledno je da nisi igrao i da samo teoretises na osnovu postova sa foruma. Otidji ti igraj protiv tih debila, a jesu debili na osnovu svega vidjenog (poker debili naravno), pa vidi sam.
Kontradiktoran si ti druze, procitaj svoj post od pocetka do kraja, pa uvidi kontradiktornost za koju mene optuzujes.
Ili si neki bas tro ili radis za Maxbet pa pokusavas da malo relaxiras situaciju koju je uvideo svako ko je ikada ranije igrao poker. Maxbet je namesten i tacka.
A sad sam siguran da imaju i svoje igrace i nekako ti igraci povazda osvajaju turnire, bivaju 2.-3....
Uostalom misli ti i pisi sta ti volja, ja svoje misljenje ne menjam i teracu svoju pricu dok ne uspem da je isteram na videlo, a isteracu je kad-tad.
Evo ti zadatak, da uvidis da nisi u pravu.
Isprati neki turnir i isprati igrace Amigo i Dzon. Pogledaj malo tu igru, pa se onda vrati i komentarisi.
Ne mozes me ubediti da je dobar igrac ko limpuje 8T sa UTG, pa dobije rirejs 10BB, on to plati, na flopu uhvati open-ended strejt draw, lik ode all in, on koluje sa tim draw-om i uhvati 1 od 8 auta na riveru, I tako svaki dan u krug.
Vidis, za mene je taj koji koluje takav all in debil. I to ne kazem ja, kaze matematika. Kad neko rizikuje sve svoje zetone na 20% sanse, onda taj definitivno ne zna sta radi, ali na Maxu ni ne mora, jer ce mu izaci na riveru kao nagrada sto je napunio pot i povecao rejk. I uvek ali bas uvek su nagradjeni ti igraci koji debilnim kartama rizikuju sve svoje pare/zeton.
Da je slucajno, ne bi se ponavljalo svaki jebeni dan.
Znaci otidji igraj, prati, gledaj, pa se vrati da polemisemo.
"Zasto bi softver nagradjivao lose igrace?"
Zato sto losi igraci ulazu sve na draw, na srednji par, na rucni mali par, a takvim nerezonskim ulaganjem povecavaju rejk.
Nije isto Maxu da pot bude 50 din i 2000 din. Rejk je 5 %, izracunaj sam sta im vise odgovara. Softver nagradjuje igraca koji puni pot sa bezveznim kartama jer ga cuva u igri. Dok je takav igrac na stolu, nema brige za rejk, posto je taj spreman na all in sa bilo cim i to i radi. Kontas? Ne trebaju mu igraci koji igraju tvrdo, koji ne rizikuju kada su im male sanse. Kuca zavisi od rejka, a softver je taj koji podstice punjenje rejka. Ne znam sta tu nije jasno.
I to je de fakto istina. Recim orucni par mozda u 5% slucajeva bude sam. U ostaliuh 95% barem 2 igraca imaju rucni par.
A na Maxu ljudi sa 44 idu all in sa 200BB bez problema. Mislis da je to rezonska igra? A ti sedis sa dva keca i smeskas se do rivera, na kome izadje 4. I tako svaki dan u krug, ali je ocigledno da ti nisi igrao, pa samo teoretises. Znaci kad budes igrao, kad sam budes video kako stvari tamo funkcionisu, izvoli vrati se da nastavimo pricu.