Pozdrav svima.
Prvi put u zivotu sam se se registrovao na neki forum samo da bih ostavio jedan komentar ali posle citanja KingstownKid-ovih pisanija, jednostavno je bilo jace od mene.
1) KVALITET SOFTWER-a
Mislim da svi mozemo da se slozimo da software jeste sranje. I donekle je u redu, pre nego sto se ulozi 100.000 do 500.000e za ozbiljan software, ljudi hoce da testiraju potraznju, da li je isplatljivo i sta se desava.
Ako hocemo da ima notes, da pokazuje ruke i jos bugova, treba svi da im napisemo po jedan mejl jer je njima u interesu da igramo sto vise i budemo zadovoljni, a ne da nas oteraju od stolova. Morate razumeti da je ovo njima spansko selo, i da nemaju pojma kako software treba da izgleda i funkcionise.
Draze mi je da igram ovde i onda odem do kladionice i dignem pare, nego da se cimam sa GG na Scrill pa da placam ljudima da prebacuju.
2 - MAXBET SOFTWARE JE NAMESTEN
Internet i forumi su puni ljudi koji pricaju i rade isto kao i ti, snimaju se, dokazuju svuda da je poker namesten i da uvek oni izgube. Tuzna prica, nocima ne mogu da spavam zbog nje.
Moram ti reci, SVAKA CAST, naucio si range i pozicije sa kojih ga igras, i toliko od tebe kao poker igraca (barem za sada). Ako ostanes u toj tvojoj mantri i prici, nikad neces napredovati.
Ja igram na MB oko 2.5meseci, cash game 10/20, 15/30, 25/50 i nedeljni turnir od 1500 (jednom bio drugi, na par bio na finalnom stolu, bio sam 11ti na ovom januarskom od 4500), ucim i trudim se da napredujem po stake-ovima, pa cisto par stvari da probam da pojasnim (smatram da imam znanja)...
POKER JE VARIJACIJA!!!!!!! POSEBNO TURNIRI!!!!
Sto pre se to prihvati, mnogo lakse bude. To sto imas AA ne daje ti pravo na pot, niti znaci da si ga osvojio. I ona nebuloza sto si napisao AA vs 77 na "normalnim" poker sajtovima bi dobilo 98 puta od 100. NEBULOZA.
AA vs 77 - 80% vs 20%.
AQo vs 57o - 63% vs 37%.
E sada, na 100.000+ ruku ova varijacija dodje u granice normale pa se procenti izjednace. Ali na 5000 odigranih ruku (da ako ima i toliko u poslednjih mesec dana) moze da se desi da AA izgubi svaki put. Ali na duze staze sve dodje na svoje. Poker je maraton i tezak rad, najlakse je kukati.
Uzmi igraj mesecno minimum 30-40 turnira, ili 15.000+ ruku na cash game-u mesecno, pa onda za par meseci da pricamo. Vezbaj strategiju, multiway potove, igranje oop, prilagodjavanje dubini stack-a i fazi turnira, ICM i jos mnogo stvari... Prati igrace, kada zabodu da li idu odmah allin, da li rade mi raise, kako igraju kada imaju draw, pot equity i jos mnogo, mnogo stvari... To sto si naucio range ne cini te poker igracom (barem ne iole ozbiljnijim).
Da se razumemo, desavaju se i meni iste situacije, ali prihvatim i idem dalje. I izgubicu na kenjanje narednih 5 puta, ali onda 7-8-9-10 vratim sve i zaradim. To je poker. (u toku pisanja ovog komentara all in na cashu KK vs QQ, izasla Q na turnu). Sledeci put nece. Jednostavno.
Sto me dovodi do stavke broj 3...
3) LJUDI IMAJU PRAVO DA IGRAJU KAKO ZELE
Po meni je mnogo bolje da igraju sve i svatsa, budu pasivni, limpuju nego da je neki agresivni koji stalno 3betuje i stavlja me u zeznute pozicije. Mislim ozbiljno, gde je zdrava logika u tim tvojim razmisljanjima i kuknjavi?
PRIJATELJU, AKO NISI U STANJU DA POBEDIS IGRACE KOJI NE ZNAJU DA IGRAJU, KAKO MISLIS DA TO URADIS PROTIV NEKOGA KO ZNA?!
Jos je facinantan tvoj komentar da "prilagodjavanje" njihovoj igri ce da degradira tvoju igru? Stavise, mislim da ce da je unapredi, zato sto ce da nauci da se ne vezujes za ruku, da budes pametan, malo poradis na tome koje delove range-a kladis na kakvim flopovima, da li da pojacas value bet ili ides na thin value na osnovu akcije i jos mnogo mnogo delova igre...
4- ZAKLJUCAK
Imas mene i jos par igraca koji vise nego evidentno ozbiljno igraju i posvecuju vreme tome i svi su rekli drugacije od tebe. Jednostavno, nisi u pravu. Software je sranje, moze i treba da se unapredi ali sve ostalo sto si rekao...
POKER je MARATON, a ne SPRINT.