UPDATE 18 (27.10.2025 - 09.11.2025)
MTT count: 241 (10.500$ buyins)
ITM count: 33
Profit: -150$
Study hours: nedovoljno
Breakeven manje vise sve ukupno za ove dve nedelje. Borili smo se na Malti, pa je broj turnira manji nego inace. Na Malti je bilo super. Mincash main i kesirao neki PLO side event. Zavrsio u plusu od toga nekih 500e, ali sa troskovima (hrana, pice, prevoz i 2 dana smestaj koji sam uzeo van paketa) bukvalno zavrsio na 0. Pored ta dva, igrao 1.1k za koji sam imao ticket. Od 50k starting steka, preneo 9.6k u drugi dan. Bio sam dead last na listi. Sledeci dan poceo sa 500/1000 blajndovima. U prvoj ruci se duplirao AJs v AQo. Par ruku posle gurnem 99 BB v LJ open 20bb i prodjem i to vs AQ. Orbitu-dve posle, otvorim QQ sa UTG, BTN 3betuje, mi gurnemo 40bb on pozove AK - prodjemo i to. Sa 10 na 80bb u prvih 40 min igre. Usledilo je 2h mrtvila. Na 1k/2k padnem AQo v ATo, gde je lik gurnuo 10bb vs open, mi odma iza pozvali, svi ostali bacili - QJ44K. Posle toga imao par open/fold to 3b spotova. I na kraju lik koji je imao ATo, limpuje SB, ja mu gurnem 17bb A6o sa BB - on snepuje AQs. Padne K64r. Pomislih evo pravde. Turn K, river Q. Peti dan sam bio totalno premoren. Non stop igrao do tad, a pritom jako lose spavao, pa nisam nista hteo da igram tad. Jedva cekao da se vratim kuci i da se vratim grindanju. Malo sam zabusavao sa ucenjem, treniranjem i ishranom. Vreme je da se ponovo posvetim svemu tome.
Imao sam i jednu zanimljivu diskusiju sa nekim ljudima. Kad sam se popeo na 40bb sa pocetnih 10 na turniru od 1.1k, odmah nakon 99 ruke, na SB ponovo dobijem 99. CO otvorio, ja mu samo nabio 40bb. Manje vise svi su se zacudili za stolom kao da prvi put vide 40bb jam vs open (mozda i vide stvarno prvi put xD). Kad sam prepricavao sve sta se izdogadjalo i dosao do te ruke, bili su u fazonu - not good. Razlozi su im bili sledeci: eliminisemo postflop play i zove nas range tipa TT+ AK gde smo kao dominirani ili flip i kao nije ovo online gde kad uradis to i ispadnes, ne mozes samo da kliknes reg novi MTT. Nisam siguran sta im je znacio ovaj zadnji argument, ali vrlo dobro znam da je to play 100%. Prosli put kad sam bio tamo, cackao sam u sobi HRC (isto sam se pripremao da igram day 2 tog turnira od 1.1k, samo sto sam umesto 10k preneo 40k xD). Gledao spotove za 40bb i imao diskusiju s prijateljima gde sam i ja bio u fazonu niko ne gura 40bb vs open pa sam to uvek izbacivao iz opcija kad sam radio sa HRC. Onda kad su mi rekli da su vidjali, da se desava i da trebamo imati to u arsenalu, krenuo malo da gledam to i u fazonu upamtio 99-88, KTs, QTs, JTs, AQo main kandidati + jos par ruku vs BTN open tipa KQo, AJo, T9s, 77, 66. Uglavnom poenta svega ovoga je sto ako ljudi razmisljaju tako - da treba da zovu TT+ AK, jer je spot previse dicey, ubacio to u HRC i desilo se nesto bas zanimljivo. Ispada da nemamo calling range, top deo rangea QQ+, AKs ide u non all in 3b + neki random blefovi ugl suited trash tipa Q7s, K5s itd sto mu dodje nekih 5% non all in i pored toga 32% ruku ide u jam range. Mislio sam da se stvari menjaju kad su ljudi previse tight, ali nisam bas ocekivao da ce ovoliko da nam se promeni strategija xD. Necu naravno praktikovati to stalno, ali jedva cekam sledecu live priliku da malo prosirim SB vs late position open shoving range. ๐
[Login to see the link] [Login to see the link] [Login to see the link]
Ovo deveto mesto je bilo na turniru od 220$ za koji sam binkovao satelit. Pao flip na ft bablu za 40bb. Ne bi bilo lose da je pustilo do kraja. Prvo bilo 8k, al dobro, sta je tu je. Toliko za ovu nedelju. GL za stolovima i ide update sledece nedelje.