[Login to see the link] Dobro, malo sam se preracunao. Nazalost ispada da je "normalno" da se na 1000 all-inova ranuje -100BI ispod EV. Doduse "normalno" ipak znaci da si jedan u 50, i opet dosta nesrecan. Takodje, i tu postoji granica koliko moze ispod EV da se ide. Npr. 200BI bi vec bilo nerealno na tom samplu, ali ne na 10000 all-inova. Tako da je 10000 AI dosta bolji sample za smanjivanje te varijacije. Doduse za to je potrebno mnooogo vremena, a i da te saceka -200BI nezasluzeno, je jako jebena stvar.
Mislio sam da ako guram all-inove na 50%-90% eq, to ce da napravi neku razliku u EV-current, ali ispada da je isto kao i da guram 10%-90% eq, samo su i EV i current veci, ali razlika se ne menja.
Evo propratna python skripta ako neko hoce da se igra: [Login to see the link]
Svakako, veoma je tuzno znati da ako si nesrecnik, ipak mozes i bez namestanja sajta (koje nije iskljuceno), biti na nuli zarade. Eto videh sto ti rece neki lik na 200NL, 40BI ispod EV, i umesto da je uzeo 8000evra, covek duva na nuli.
Sad da li sajtovi to koriste da bas bacaju dobre igrace ispod EV, a fisheve iznad, kako bi balansirali. Vrlo moguce, sta ja znam.