TheGreat
Kad god komentarisem ja uvek skrecem paznju da nisam bas komententam i samo iz licnog primera iznosim misljenje, jer nemam mnogo iskustva sto se tice online pokera, od pre 6 meseci igram aktivno i jos uvek ucim.
I iz svake ruke odigrane izvlacim pouku, uvek ali uvek krivim samo sebe zbog ispadanja da turnira.
Ne zalim se da je namesteno, itd itd.
Ali stvari koje se desavaju samo na max betu, na primer na meridianu nisam primetio tako mesto a igram non stop turnire i solidno mi ide...
Ne nesto sad zafivljujuce ali sobzirom na ne iskustvo i sobzirom da nemam nikakvog mentora ucim sam kroz odigrane ruke i nesto od pametnih poker profesionalaca sa neta naprimer gledam nigreanua sta prica i jos po neke...
Inace live iskustva imam dosta mnogo, aktivno igram live igre preko 10 godina i redovno. I igram iskljucivo turnire. Ponekad kes, kad se napravi lepa ekipa...
Ali, ono sto se desava na maxu je najmanje receno zinga poker, mnogo neverovatnih stvari se desavaju u mnogo kratkom vremenu.
I na live igri imas budala koji ti odnesu ogroman pot sa nekim bezveznim rukama, ali ja znam da cu kad tad za vreme turnira ako se poklopi neka akcija sa istim igracem da ga nadigram i opet ce on sa nekim glupostima da gurne u pot ali nece imati srece 3 puta za redom da pogodi bas ta 2-3 auta.
Ali na maxu konstantno likovi pogadjaju.
Rane faze turnira me mnogo ne zanimaju i nije mi krivo kad covek kupi taj aut za tu neku bolesnu kentu npr itd itd, odradis ribaj i jbg.
Ali nije mi jasno da kad naprimer od 70 igraca ostanemo nas 18, zavrsena je ribaj faza, igrac ( konkretno solidan da ne kazem dobar igrac, a zakljucak da je dobar izvlacim iz neke moje statistike jer je manje vise od 10 turnira 6 u nagradama) rizikuje ceo svoj stek na flopu 992 ( u tribetovanoj ruci, sa moje strane) sa 88 ja naravno imam QQ odlazim all in jer nemam iza sebe dovoljno zetona za bet na flopu da bi se nadigravali i naravno nista drugo ne moze da izadje na turnu nego 8. I odnosi mi big pot i automacki zavrsava turnir sigurno u prvih 6.
Znaci tacno se namesti ruka da dva najjaca steka za stolom udare jedan na drugog.
Uvek ali uvek se desava to.
I ja nekako iznosim zakljucak da niko to nece kolovati osim ako znam da ce da mu izadje,
Ja naprimer ne bi rizikovao nagradu i svoj stek na takvoj nekoj glupoj ruci.
Da se to desi jednom, dvaputa pa uredu, ali se to desava non stop.
U vremenskom intervalu od sat vremena vidim 15 takve ruke, to je ne moguce.
Stvarno bi voleo da se ukljuci u diskusiju neki wining igrac, koji ima razultate da malo prokomentarise.
Stvarno je neverovatno, u prvi mah sam se smejao onom liku sto je snimao klipove i sto se zalio itd itd.
Stim sto je njegova igra stvarno smesna, da se on pita on bi voleo da se poker igra posteno, kao sah, da bude sve cisto bez blefa, da se igraju smao monsteri i da sviki put kad ima monster prodje tako da ne bi to komentarisao.
Mn je ful kad za stolom imam 5 budale koje ce da prospu zetone, ne moze bolje da bude ali uvek im izadje covece to me uzasava.
I jos jedna stvar uvek su par istih imana manje vise u nagradama, a sa svima sam igrao bas dosta ruku i ne deluju mi kao toliki favoriti od igraca da bi imali takav rezulatat.
Pre mi deluje da je nesto drugo u pitanju, a sta?
Nemam pojima.
PS:
Ako ima neko ko radi edukaciju za MTT rado bi sebukljucio, jer stvarno hocu da onlime igru podignem na jedan visi nivo i da krenem stvarno ozbiljno da igram online.