Hahaha, bas sam se lijepo nasmijao ndz-u kad je ovo analizirao.
Posebno kad kaze, to im nije jedna pljeskavica i da ne moze zamisliti kako neki Nemac sjedi 10 sati za 30 dolara.
Ali je to vrlo pozitivno, da se shvati da tu nema srece i da i ak ose igra da se mora imati neki table select.
I ja sam sebi postavljao ta pitanja davno, na nekim mrezama je prosto oduvijek bilo tako a razlozi su razliciti.
Recimo tako je na pokerstarsu bilo uvijek bukvalno, i prije 12 godina i bilo mi je jasno da neki Moldavac ili Poljak igra nl 5 zoom, ali kad vidim Engleza, Nemca, Svedjana onda mi bukvalno dodje da mu transferam pare. 😃
Meni je to nevjerovatno i sa strane nasih ljudi, tipa u Srbiji na max betu milion fisheva, na Wwinu recimo je 90 posto fisheva, pa i na Hrvatskom Super Sportu ima dosta fisheva a gdje smo mi po standardu iza ovih nabrojanih zemalja.
Rekao bi da se radi o mentalitetu, nas covjek je pun nekih svojih teorija i nema sanse da ga iko uvjeri u suprotno, a uz to smo prilicno bahati i arogantni.
Bas sam zelio da vidim kakva je sad situacija kad nema Rusa na Starsu i upalio par sati zoom nl10, a situacija je gora neko ikad, reg do rega ( naravno da su to sve losi regovi iz moje perspektive u svakom segmentu ali nema tu srece ), ne znam da li sam vidio dva fisha ukupno.
Barem 15 Japanaca je bilo i ofc sve regovi, to mi je tek misterija otkud Japanci na nl10 pa sam jednog pitao zasto ne ide raditi kad zivi u Japanu a on je odgovorio kako je ovo njegov posao, lol.
Ali dobro, Stars je mnogo godina bio iskljucivo poker soba, bez casina i klade i logicno je da na Stars dodju ljudi kojima je iskljucivi cilj igrati poker.
Dok vecina fisheva voli kladu vise od bilo cega pa ce radije uplatiti pare na kladionicarski sajt i odigrat poker u nekoj pauzi.
Iz tog razloga mi nije jasno zasto je cijeli vijek Ipoker bio mreza s tako malo fisheva, kad tu mrezu cini masa kladionica poput LadBrokesa, BetAtHome-a, BetFreda itd.
Dakle, puno engleskih igraca i ostaje nejasno zasto je to tako.
Ali generalno igrati nl10 gdje ti je fish za tablom koji igra 35 vpp je iluzorno ocekivati bilo sta.
Da sad ja npr moram igrati nl 10 zoom ili takve stolove, vjerovatno ne bi imao veci winrate od 8bb.
Nije problem jesmo li bolji od tih regova, naravno da jesmo, ali rejk je 10bb i to je nemoguce nadoknaditi ako nemas poprilican edge nad average regom.
Uglavno, moj savjet bi bio.
Googlajte, trazite sobe koje vam se cine ok, trazite nacin da uplatite, sve i bas sve.
I posebno nemojte da vas mrzi da otvarate nove teme na forumu, pomoci cete nekome, neko ce pomoci vama nekom informacijom i svima ce biti dobro.
Npr, covjek koji mi se javio neki dan za coaching je igrao 2 mjeseca aplikacije nl100 a nije znao da Hud tamo radi.
Dakle, izlovan je od bilo kakvih informacija a to je najgore sto se moze desiti jednom pokerasu.
Pozdrav i sretno, nadam se da sam bio od neke pomoci.