Pozdrav svima.
Bio sam clan ovog foruma od 2010, imao sam preko 2k postova ovde i na Pokerasi.Rs i vjerujem da me mnogi iz stare garde dobro znaju.
Inace sam usao na forum da okacim oglas za coaching ( sto cu uciniti u iducem postu ) pa eto pogledajte i to ako hocete. : D
Ali da prvo ovde okacim ovde moje misljenje o temi.
Nemam veze ni s Meridianom, ni s Max betom iako sam naravno odlicno upucen u sve teme.
Dakle, kao sto je rekao Nemirko ovo nije Meridianov sajt, vec su se prikljucili Ipoker mrezi ( isto kao da se ja prikljucim lupam Binance-u i na njihov softwer umjesto Binance nalijepim Uske ). ali to je svakako manje vazno za ovu pricu.
I ja sam cuo od par ljudi da je rakeback 5 posto ( sto je vrlo lako provjeriti, ako se tih 100 poena mijenja za 1 euro, neka neko samo odigra jedan stng od 5eura by in pa vidi koliko ce poena dobiti a prije tog vidi strukturu rejka za stng i sve cemo znati ) i na taj rakeback je apsolutno iluzorno ocekivati bilo kakvu zaradu.
Ipoker je uzasno teska mreza, na kojoj mahom igraju rakeback grinderi, i upravo rakeback predstavlja razliku izmedju wining i losing playera.
Nekad se na ipokeru mnoglo dobiti i po 80 posto rejkbeka ali sad mislim da ide na vecini skinova 35 posto od sobe i jos 15-20 posto ako se ide preko nekog afiliejta, dakle total oko 50-55 posto.
Da prevedem, ako imamo nekog nl 100-200 rega koji mjesecno izrejka oko 7k eura, i break even je od igre, imace od rejkbeka oko 4k eura plusa, dok ce isti na Meridianu imati 350eura.
Dakle ovakva razlika zapravo oznacava razliku da li ces lijepo zivjeti od pokera ili igrati dzabe, jer na Ipokeru ne postoji puno winera od same igre.
E sad znam kakva je situacija u Srbiji sto se tice zabrane pristupa sajtovima, slicno je i u ostalim Balkanskim zemljama ali se uvijek nadje neki nacin.
Ne mislim ni da je MaxBet ista bolji jer je nemoguce igrati na onakvom uzasnom softweru gdje ne mozes da vidis vise od jedne table istovremeno.
Onaj ko zeli da igra, igrace naravno.
Prije svega mislim na rekreativce koje ovo ne zanima i koji bi nekad igrali poneki turnir ili cash game.
Ovakvi savjeti se na njih ne odnose a niti ih doticu.
To bi bilo identicno kao da pasioniranom kladionicaru pokusavas objasniti kako kladionica uvijek ima edge.
Ali za neke ljude koji su u fazi da zele postati ozbiljni igraci, znaci da igraju tipa nl10 5 tabli i zele napredovati, a da ne govorim o onima koji su jos iznad, zaista je sve jasno.
I na sve to svaki ipoker skin nudi 2k fdb a ovde nema cak ni toga.
Dakle, igranjem na obicnim ipoker skinovima moze se imati fdb koji je obicno 20 posto rejkbeka dok traje, plus 35 rb i plus 15-20 od afiliejta sto predstavlja cifru od 75 posto rb.
I kad istekne fdb mozes promjeniti skin.
Ok, neko ce sad reci, sta ti to uopste pises, sta imas od toga isl...
Nemam nista, necu reklamirati druge sajtove, necu reci da idete na njih preko nekog agenta isl.
Cisto bi zelio napisati ovaj post koji ce biti u interesu igraca, onako kako sam to ( oni koji su citali moje postove ) uvijek i radio.
Btw, pozdrav Rastku koji je vidim opet uredio ovaj forum, i ako bude zelio da ga unaprijedi u smislu nekih drugih sekcija, poput video materijala za igru, nekim strateskim clancima itd, moze uvijek da racuna na moju pomoc.
Pozdrav i sretno svima.