elmaestro DraganV Ne mozes da ga podignes nikako, odnosno mozes ako posaljes nekome kome treba na skril a taj neko ti da novac ili kripto. Na banku i ne pokusavaj jer po zakonu i ne smes da kockas na inostranim sajtovima... Sto se tice blokiranja, pre ili kasnije ce biti svi strani sajtovi blokirani jer od skoro postoje domaci licencirani sajtovi. Svakako i za to ima resenje da se blokada zaobidje tako da ces moci da igras sta pozelis u svakom slucaju. Ni jedan od tih sajtova nije ni bio u Srbiji zapravo vec si samo mogao da ih igras...kao sto mozes i dalje odredjene a dokle to je pitanje...
goranjo elmaestro Ovo zapravo baš i nije tačno...Ja sa skrilla podižem na Rajfajzen bez problema, držim se ispod radara što se tiče poreza...Ove godine je doduše cifra znatno smanjena ali određeni iznos ide ispod radara...Pre par dana sam podigao novac bez problema...Dakle ACR - skrill - Rajfajzen...
elmaestro DraganV lagano, instaliraj vpn. Ja koristim SurfShark, platim tipa 50$ na 6 meseci, moze beskonacno korisnika...mogu ti dati i moj pisi mi u inbox da ti dam user i pass da ne placas bezveze.
DraganV i jel mozda znas koja je prica sa gg pokerom i srbijom, sa obzirom da igraci iz srbije imaju crnu goru kao zastavu, licno mi ne deluje da je to dugo odrzivo. Vidjam mnogo high stakes igraca sa crnogorskom zastavom a pretpostavljam da su iz srbije, kako oni podizu i uplacuju pare na gg?
elmaestro DraganV Kao sto sam ti rekao iz Srbije ti je zakonom zabranjeno da kockas na inostranim sajtovima. GGpoker nema sporazum sa srbijom zato nasi koriste lazne acc ili druge zemlje kako bi mogli da igraju. Mozes igrati preko agenta uvek, preko njega radis uplate i isplate. Naravno trebas naci nekog pouzdanog... Ja sam bas nedavno probao PLO da vidim akciju, zazalio sto sam izgubio 7 dana, isplatio i to je to za sada... Mozda cu odigrati neke vece PLO turnire nekada ali cash verovatno nikad vise... Mogu ti dati i kontakt mog agenta britanca, meni je dao neki acc sa MKD zastavom samo moras da upalis vpn da si u Makedoniji i mozes da igras...
DraganV Jel znas mozda ako je zakonom zabranjeno kockanje na stranim sajtovima kako mogu onda da igram poker na acr, i, I poker skinu, i winamaxu sa sbb netom?
elmaestro DraganV Ti moze da igras na svim sajtovim ja nisam rekao da ne mozes. Isto kao sto mozes da udjes u banku i da je opljackas recimo.... Sa tih sajtova koje si nabroja ako vec igras eto probaj da skines na banku novac...pa mi javi da li si uspeo. Ako i uspes...ocekuj poziv poreske sluzbe u nekom trenturku. GL p.s. zakon kaze da gradjani srbije ne smeju da se kockaju na inostranim sajtovim, u prekrsaju si neke vrste ali ne znam tacno koje...probacu da nadjem pa ti javljam.
OsvetniciPodrska ClubGG , PokerBros i PPPoker,isplata instant,uplata jos brza,rakeback samo za ozbiljne igrace,igre uvek ima,a igra se u USD.Ne zelim da diskutujem o aplikacijama,nisam ih ja pravio,RNG je svima katastrofa.
elmaestro OsvetniciPodrska OsvetniciPodrska [Login to see the link] Takodje pazite u istim tim klubovima na ove stvari… Birajte proverene sobe gde uglavnom znate ljude a ne random sobe na Brosu pogotovo.
OsvetniciPodrska elmaestro ovo su sobe u velikim unijama,a najveci neprijatelj pokera u poslednjih 5 godina su botovi,a ne samo pokera,jer ce popiti otkaze gomila radnika.
elmaestro OsvetniciPodrska Pa to to i pricam da se paze u najvecim unijama su i najvece prevare… Tu eventualno dolazi u obzir neka privatna igra gde se svi igraci medjusobmo poznaju. Ne postoji vise mi jedna unija ni na Brosu ni na PPP a pogotovo ClubGG bez botova, real time AI i slicno… I ti se pazi jer mozes biti odgovoran ako neko igra preko tebe u tim klubovima jer su preplavili nazalost sa prevarama.
OsvetniciPodrska LOL objasni to igracu koji je dobar ove nedelje 3k i izrejkovao 700 a ima 60% RB manje 10% rebate
NeoNeou [Login to see the link] Naravno da sa Skrilla moze da se isplacuje na svoj devizni. Banku nista ne interesuje osim da potpises izjavu o poreklu novca jer im tako zakon nalaze. Zakon zabranjuje da se kao priliv napise da je novac od kockanja dobijen na ino sajtovima ako si igrao iz Srbije. Moze da se napise nesto drugo sta hoces i da prodje ali posle ako poreska pocne da kontrolise onda je problem. Na svaki priliv po zakonu mora da se obracuna i plati porez. Nema minimuma kao sto neki misle niti je ikada imao. Ako to ne uradis a poreska sazna eto problema. Ograniceni su sa ljudskim resursima pa ne stizu sve da obrade i za sada ove sa manjim sumama ne diraju ali svake godine su sve azurniji.
goranjo NeoNeou Tako je, mada postoji minimalna cifra za koju se porez ne plaća za prihode iz inostranstva... Ja mislim da su ove godine obradili već 2018 tu... Sada priliv novca u Rajfajzenu radiš sam preko M bankinga, što još olakšava... Naravno postoji plus i mogućnost da menjaš skrill novac za pravi uz malu proviziju do 3 posto, da ne reklamiram ljude... Mada mora se priznati da je sve lakše sa domaćim kladionica a, potpuno bezbedno i najbrže...
ronnie NeoNeou "..kao sto neki misle, niti je ikad imao.." Daj ljudi malo se bolje informisite pre nego sto tvrdite nesto tek tako ja placam porez retroaktivno i ima minimum koji je neoporeziv
OsvetniciPodrska goranjo mislim da do 500e mesecno nisi u obavezi da se prijavis za porez,ali meni je svakako uvek slala tetka iz Kanade i to sam upisao
NeoNeou ronnie U zabludi si. Ne postoji minimum kada je placanje poreza u pitanju. Ti si duzan da prijavis svaki priliv i na njega da platis porez bio to i priliv od 10e. Naravno da za neke oblasti postoje olaksice ako si sve uredno prijavljen pa si delimicno oslobodjen poreza. Ovde govorimo o deviznim prilivima od kockanja i dok si to mogao tako da prijavis, i ako jesi, bio si duzan da platis porez na svaki evro. E sad sto to neko nije radio i proslo mu pa misli da moze to je druga stvar jer poreska nema dovoljno resursa da sve obradi.
goranjo OsvetniciPodrska Ha ha... Ma ove godine su mnogo smanjili limit na oko 750 eura kvartalno čini mi se... Limit koji se ne oporezuje... Prošle godine je to bilo oko 500 eura mesečno...
NeoNeou goranjo Limit je 96.000 din kvartalno i ako se odabere takav model placa se samo zdravstveno (ako nisi u radnom odnosu) ali to je za frilensere i nikakve veze nema sa novcem od pokera i kockanjem.